Ağustos 2014’te, Google SSL ve https’yi bir sıralama sinyali olarak göreceğini bildirdi. Bu duyuru, Google’nin yaptığı duyurular içerisinde herkes tarafından uygulanabilecek şekilde bir faktörü açık bir şekilde belirttiği bir kaç duyurudan biridir. Biz de dahil olmak üzere bir çok şirket, bütün web sayfalarını https altında erişilebilecek şekilde yaptı ve bu faktörden yararlandı.
Ne yazık ki, SSL sertifikaları pahalı bir yatırım olabilir. Örneğin: www.smartseohosting.com için müşteri hizmetlerini https://www.smartseohosting.com/client/ altından sağlıyoruz. Bize Green bar sağlayan EV sertifikamız var ayrıca bunun içerisinde sağlayıcıların geniş kapsamlı iş incelemeleri de yer alıyor ve bütün bunların maliyeti bize yaklaşık olarak yıllık $250.00. 1 yıllık plan için en ucuz SSL $9.00’dan az değil ve bu nedenle bir çok ağ SSL üzerinde yer almanın maliyetini karşılayamıyor…En azından şimdiye kadar!
Bugün Akıllı SEO Sunucu, müşterilerimizin alanlarını bizimle birlikte tuttukları sürece BÜTÜN alanları için geçerli, glabal SSL’ye başvurabileceklerini bildirmekten gurur duyar.
Diğer bir deyişle, SSL’yi bütün alanlarınıza ekleyebilir ve WHM paneliniz aracılığı ile SSL altına ücretsiz olarak taşıyabilirisiniz.
SSL sertifikası ile ilgili olarak en büyük çekincelerden biri de oluşturma, geçerlilik ve kurulum sürecidir. Geleneksel olarak, bir anahtar ve CSR üretmek için openssl kullanmak gerekir. Sonra, CSR’nin SSL yetkilisine gönderilmesi ve alan sahipliğinin onaylanması gerekir. Bu genellikle e-posta onaylamsı aracılığı ile yapılır. SSL yetkilisi genel bir anahtar oluşturduktan sonra, bir ca bundle dosyası, bunları başvuru sahibine gönderir. Son olarak, ilk anahtar artı bütün bu dosyalar web sunucusu üzerinden kurulmak zorundadır. Bu süreç ilk basamaktan SSL’nin web sunucusu üzerinde kurulumunun tamamlanmasına kadar bir kaç saat sürebilir.
Kendi blog ağları olan SEO uzmanları için bu zaman alıcı süreç ve SSL’nin oluşturduğu maliyet bütün SEO ağları için SSL sahibi olmayı kullanışsız hale getiriyor. Bu yüzden bütün müşterilerimize ücretsiz SSL sağlamamızın yanı sıra SSL’nin kurulumun mümkün olduğunca basit bir şekilde yapılabileceği bir sistem tasarlamak zorundaydık. Bu yüzden listenizden sadece bir alan seçerek bütün bu yukarıda yer alan süreçleri bir tık ile gerçekleştirebileceğiniz ve SSL sertfikalarına sahip olup kurulumunu yapabileceğiniz bir çözüm geliştirdik.
Çok basit:
1- WHM hesabınıza giriş yapın.
2- Sol çubuktaki menüden eklenti bölümünü ve “SSL Sertifikası” üzerinden müşteriyi bulun.
3- Şimdi bütün alanlarınızın listesini görmeniz gerekiyor. SSL almak istediğiniz bir alanı seçin.
4- “Uygula ve SSL sertifikasını Kur” butonuna tıklayın.
5- Süreç bir kaç saniye sürebilir, bekleyiniz.
6- Bir kaç saniye içerisinde ekranda SSL’nin otomatik olarak verildiğini, onaylandığını ve kurulduğunu gösteren bir onay göreceksiniz. Sonrasında, sitenize hem https://yourdomain.com hemde https://www.yourdomain.com üzerinden erişebilmeniz gerekiyor.
Wordpress müşterilerimiz arasında en popüler araç olduğu için, worpress ayarlarını nasıl değiştirleceğine dair bir bölüm ayırmayı uygun gördük. Yukarıdaki adımları izledikten sonra wordpress siteniz https://www.yourdomain.com ve https://yourdomain.com (wordpress url ayarınıza bağlı olarak) üzerinden hazır olmalı ama ssl altından bütün içerik servis edilmez. Bunun için şu adımları izlemelisiniz:
1- Lütfen worpress admin panelinize giriş yapın.
2- Soldan “Ayarlar” menüsüne gidin ve sonra “Genel” e tıklayın ve her iki URL’yide http’den https’ye çevirin.
İşte bu kadar! Şimdi blog’unuz tam https kapasitesine sahip. Şunu aklınızda bulundurun, eğer site URL’lerini modifiye edecek alanlar gri renkli ise, bu site ayarlarınızın wp-config.php dosyası altında olduğunu gösterir. Bu durumda, cpanel hesabınıza gidip (whm değil) “Dosya Gezgini” ni seçip wp-config.php’nin içeriğini düzenlemeniz gerekecek.
1- Sayfam görünmüyor veya düzgün görüntülenemiyor veya bazı resimler eksik.
Alanlarınızı https’ye taşıdıktan sonra, tarayıcılar https olmayan içerikleri https url’lerine yüklenmesine izin vermeyecektir (bu birçok tarayıcı tarafından uygulanan bir güvenlik önlemidir). Bu yüzden, eğer html’nizde http’den çok https’lerine işaret eden bazı URL’leriniz varsa bunlar indirilmeyecektir. Sonuç olarak, css veya resimler indirelemeyecektir ve sayfa düzgün görüntülenemeyecektir. Bunu düzeltmek için, html dosyalarınızda hard coded https olmadığından emin olun.
2- SSL ne kadar süre boyunca geçerlidir? SSL bizimle kaldığınız sürece geçerlidir.
3- Eğer bir hesabı silersem ve alan listeme yeni bir alan eklersem ne olur? Yeni alan için ücretsiz olarak yeni bir SSL alabilirsiniz.
4- Peki ya ekstra alanlarım? Ekstra alanlarınız aynı geri kalan alanlarınızda olduğu gibi SSL için başvurabilir.
1- SSL’ler sadece SEO IP’leri üzerinde mevcuttur. Onları WHM veya başka bir sunucu üzerinden ayrı bir şekilde kuramazsınız.
2- Bu teklif Beta aşamasındadır. Eğer bir sorun veya hata ile karşılaşırsanız lütfen bir destek konusu açınız.